Matchmakers

De matchmakers 

We zijn weer begonnen met de werving van nieuwe locaties voor de Landelijke Kwaliteitsmonitor van 2024. De periode van meten en werven loopt van december 2023 tot half juli 2024. Ieder jaar selecteren wij nieuwe corop-gebieden waaruit we verschillende opvanglocaties uitnodigen om mee te doen aan ons onderzoek naar de kwaliteit van de kinderopvang. Is uw locatie geselecteerd, dan ontvangt u een uitnodiging per mail en zal u kort daarna gebeld worden door één van onze medewerkers. Zij staan u graag te woord.


Interview met matchmaker Lotte

Wanneer je als kinderopvanglocatie wordt geselecteerd voor de LKK2023, zullen de matchmakers contact met je opnemen. Zij houden zich bezig met de wervingsprocedure van de geselecteerde locaties.

Vorig jaar is Lotte aangesloten bij het matchmakersteam van de LKK. Naast haar studie pedagogische wetenschappen, vindt ze het leerzaam om op deze manier binnen haar studierichting aan het werk te zijn.

Het werk als matchmaker is erg gevarieerd, dit maakt het juist leuk vindt Lotte. Binnen het team wordt er dagelijks afgestemd wie waarmee aan de slag gaat: de mails worden beantwoord en de agenda met belafspraken wordt verdeeld, daarnaast heeft iedere matchmaker zijn eigen taken. Lotte houdt zich op dit moment vooral bezig met het contacteren van de kinderdagopvanglocaties. Ze vindt het dan ook leuk om betrokken te zijn bij de locaties vanaf het eerste contact, tot aan het inplannen van een observatie.

“Als matchmakers werken we echt als één team samen. Iedereen is enorm gemotiveerd en we ondersteunen elkaar goed. Het werk vergt goede communicatie, zowel onderling als met de opvanglocaties en observatoren”.

Lotte hoort vaak van opvanglocaties terug dat ze het fijn vinden dat er rustig de tijd wordt genomen om vragen te beantwoorden en het proces van de observaties goed uit te leggen. Het persoonlijke contact en de verschillende manieren waarop informatie wordt geboden, via flyers, video’s en informatiebrieven, vinden opvanglocaties en ouders vaak prettig.

“Elk telefoongesprek is weer anders en dit maakt het ook juist leuk! Je bent het aanspreekpunt voor de opvanglocaties. Het is fijn om het onderzoek zo goed mogelijk uit te kunnen leggen en locaties te kunnen helpen wanneer ze vragen hebben”, aldus Lotte.