Vacature Onderzoeksassistent Kwaliteit Kinderopvang

Onderzoeksassistent Kwaliteit Kinderopvang

 

Ben je op zoek naar een interessante bijbaan die aansluit bij je studie binnen de sociale wetenschappen? Wil je een flexibele bijbaan met een uniek inkijkje in de Nederlandse kinderopvang? Lees dan verder en solliciteer!

Wat ga je doen als Onderzoeksassistent?

Als onderzoeksassistent draag je bij aan verschillende onderzoeksprojecten van de Universiteit Utrecht (o.a. in samenwerking met Partou) naar de kwaliteit van de kinderopvang. 

De kwaliteit van de kinderopvang wordt op verschillende manieren gemeten: 

  • Er worden observaties gedaan op de groep. Dat betekent dat je als getrainde observator op de groep kijkt naar de inrichting, het speelmateriaal en naar de interacties tussen pedagogisch medewerkers en kinderen. 
  • Je maakt video-opnamen van de gang van zaken op de groep, zoals vrij spel, activiteiten en eetmomenten. De video-opnamen worden gebruikt om het welbevinden van kinderen te beoordelen.
  • Via een vragenlijst vraag je pedagogisch medewerkers en locatiemanagers naar de werkwijze en het aanbod op de locatie.                                                                           

Voorafgaand aan de werkzaamheden krijg je een training in het live-observeren op de groep en het beoordelen van videofragmenten. Na de training kun je zelfstandig aan de slag.

Dit heb jij in huis

Als observator ben je het gezicht van grootschalige onderzoeksprojecten naar de kwaliteit van de kinderopvang. Je bent vriendelijk en in staat om medewerkers op hun gemak te stellen. Het observeren vraagt om nauwlettendheid. Je hebt oog voor detail en je kunt objectief beoordelen aan de hand van de (gedrags-)beschrijvingen in een wetenschappelijk instrument. Het beeldmateriaal dat je gaat verzamelen en/of beoordelen is natuurlijk zeer vertrouwelijk. Je bent dan ook integer, betrouwbaar én secuur.

Daarnaast ben jij:

  • Student of afgestudeerd binnen de sociale wetenschappen.
  • Enthousiast om bij te dragen aan onderzoek naar de kwaliteit van de kinderopvang!

Wat we jou bieden

  • Jij kunt in de periode van oktober '23 tot september '24 aan de slag als Onderzoeksassistent voor gemiddeld 2 dagen per week. Inzet per week mag variëren.
  • Het uurloon dat bij deze functie hoort, is €17,- bruto per uur. 
  • Je wordt getraind om te werken volgens internationaal erkende meetinstrumenten binnen het pedagogisch werkveld en leert veel over onder andere het beoordelen van interacties tussen pedagogisch medewerkers en kinderen. Ook voor de training krijg je je gemaakte uren betaald. 
  • Natuurlijk krijg je de reiskosten voor het observeren op locaties door het land vergoed. Ook vergoeden wij indien nodig een maaltijd en/of overnachting in de buurt!

 Solliciteer nu!

Op deze vacature kan je helaas niet meer reageren. Wel enthousiast geworden? Gedurende het jaar komen er verschillende vacatures bij ons open te staan. Dus wil je graag op de hoogte worden gesteld van soortgelijke vacatures? Mail dan je contactgegevens naar m.breedeveld@uu.nl.